Embrions#4:Likes

Núria Guiu
Embrions#4:Likes
Núria Guiu
2017-07-19T07:53:56+00:00

Project Description

Durada: 20 minuts

Idioma: Català

Sinopsi

Desde el 2015 Núria Guiu estudia el Grau d’Antropologia i Evolució Humana a la UOC i cursa una formació de Ioga Iyengar a Copenhaguen. LIKES és la primera versió d’un projecte de dansa que pren com a base el mètode de recerca antropològic. El material amb que treballa es fonamenta en dues pràctiques físiques que acumulen milions de likes i followers a través d’internet: el fenomen de danses Cover i la pràctica de ioga i els seus varietés o “ioga híbrids”, els quals han sorgit i s’han difós massivament a través de les xarxes socials durant els últims anys. Els likes són uns nous símbols de prestigi social així com un baròmetre d’èxit per a moltes empreses, organitzacions, celebritats i individus. Qui, com i en funció de què opera aquest baròmetre? LIKES qüestiona la manera en que llegim, entenem, aprovem o desaprovem l’altre.

Núria Guiu es gradua a l’Institut del Teatre en dansa clàssica, forma part d’IT Dansa i posteriorment ha treballat com a ballarina amb companyies com Carte Blanche Dance Company, Gisele Vienne, Batsheva Dance Company (Kamuyot), Jasmin Vardimon, La Veronal, Kobalt Works, entre d’altres. Des del 2012 s’interessa per la coreografia i crea peces com La Muda, estrenada a l’Opera d’Oslo i PORTAL, estrenada a l’Oktoberdans Festival de Bergen i posteriorment a la Sala Hiroshima de Barcelona.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció, coreografia i dansa: Núria Guiu

Assistència artística: Esther Freixa i Sónia Gómez

Assessorament de vestuari: Nestor Reina

Muntatge sonor i llums: Núria Guiu

Projecte en residència a: Cra’p (Mollet del Vallès), Konvent.0 (Berga), Espai Bokashi (Ciutadella de Menorca), La Blanca i Sala Hiroshima de Barcelona