Vídeoplaylist Feminisme Pop

Vídeoplaylist Feminisme Pop2018-09-25T10:20:55+00:00

Durada: 65 minuts

Idioma: Castellà

SINOPSI

T’imagines a Britney Spears o Miley Cyrus parlant com Virginia Woolf a Una habitació pròpia o Virginie Despentes a Teoria King Kong? Doncs això va ser el que van pensar Tomás Castro i Cris Celada i van decidir unir l’ideari feminista i d’identitat de gènere, amb la cultura de l’entreteniment per a crear Llegir és sexy?. Mitjançant el doblatge intenten descontextualitzar productes culturals preexistents i generar propostes per jugar amb tots els formats possibles: audiovisuals, escènics, gràfics o fins i tot tallers participatius.

ARTISTA

Leer es sexy neix l’any 2013 de la mà de Cris Celada i Tomàs Castro, amb l’objectiu de crear accions artístiques singulars a partir d’elements existents. Textos sobre filosofia i pensament, convenientment barrejats i agitats amb la cultura de masses, donen lloc a nous i sorprenents materials.

Com a projecte audiovisual, VIDEOPLAYLIST FEMINISME POP, s’ha presentat a L’Arc de la Verge de Barcelona i al C.S.O. La Casa Invisible de Màlaga el 2016, a la galeria Swinton & Grant de Madrid al 2017. Festival ArtBanchel, Madrid, maig 2018.

La peça escènica SER BRITNEY SPEARS es va presentar a l’Antic Teatre al maig 2018.

En format taller, sota el títol FEMINISME POP, l’hem presentat al Festival Salmon 2018, Barcelona. En aquest article trobaràs més informació sobre el projecte: https://elpais.com/ccaa/2017/04/20/madrid/1492709437_188017.html

FITXA ARTÍSTICA

Idea i creació: Cris Celada (El Pollo Campero, comidas para llevar) i Tomás Castro (Colectivo Leer es Sexy)

A escena: Tomás Castro i Cris Celada

Il·luminació i tècnica: Carlos Carpintero.

COPRODUCCIONS: Antic Teatre, Graner, Festival Escena Poble Nou

COL.LABOREN: La Poderosa i  Centro Internacional de Artes Vivas Matadero (Madrid).

|||::
Centre Cívic Can Felipa
Pallars 277, 08005 Barcelona