urGENT relacionar-se

urGENT relacionar-se2017-10-20T04:38:02+00:00

Durada: 180 minuts

Idioma: Silenci/Català/Castellà/Anglès

Art comunitari, performance i ciència ciutadana

SINOPSI

Ada Vilaró i Josep Perelló junts amb un projecte que uneix art comunitari, performance i ciència ciutadana.

En paral·lel a l’espectacle urGENTestimar, que es celebrarà a la Plaça Prim, també es desenvoluparà l’activitat UrGENT relacionar-se. Des d’Open Systems de la Universitat de Barcelona, proposem als vianants de la Rambla de Poblenou participar en una investigació col·lectiva de ciència ciutadana. Veïns i Veïnes es posaran en relació plantejant-los diverses situacions quotidianes que els afecten col·lectivament. Plegats, matisaran i contraposaran interessos i inquietuds individuals mitjançant una tauleta digital. Les dades obtingudes ens aportaran a tots evidències i nous coneixements sobre la fortalesa del teixit social de Poblenou, en el marc de l’acció d’urGENTestimar.

ARTISTA

Ada Vilaro. Directora i performer. Directora i creadora del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou (Barcelona) y del Festival Itineràncies (LLuçanès). Artista d’acció multidisciplinar que treballa entre l’espai públic, el site-specific i l’art comunitari.

Josep Perelló. Professor agregat al Departament de Física fonamental de la Universitat de Barcelona. Lidera OpenSystemsUB, un grup de recerca que planteja la participació ciutadana i les pràctiques artístiques com una manera diferent de fer ciència. Treballa en sistemes complexos, sobretot en àmbits socials i econòmics.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Ada Vilaró i Josep Perelló

Creació: Ada Vilaró, Josep Perelló, Paloma Orts

Direcció artística: Ada Vilaró

Direcció científica: Josep Perelló

Ajudant de direcció: Paloma Orts

Performer: Ada Vilaró

Composició musical: Xavi Lloses

Interpret: Lidia Pujol

Disseny de sensors: Daniel Prades i Josep Perelló

Coordinació equip científic: Mar Coromina

Producció administrativa: Imma Romero

Disseny de llums i so: Isma de los Mozos I Jordi Marcos

 

Una coproducció de FiraTàrrega, Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i OpenSystems de la Universitat de Barcelona.

Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Coopération bilatérale – Québec-Catalogne (CMQC).

|||::
Rotonda Rambla Poblenou amb c/Doctor Trueta
Rambla del Poblenou 42, 08005 Barcelona