UrGENT estimar (Versió Poblenou)

UrGENT estimar (Versió Poblenou)2017-10-20T04:48:05+00:00

Durada: 2 hores

Idioma: Silenci / Català / Castellà / Anglès

Art Comunitari, Performance, Art Multimedia, Ciència Ciutadana


SINOPSI

Ada Vilaró i Josep Perelló junts amb un projecte que uneix art comunitari, performance i ciència ciutadana.

 

urGENTestimar

Versió d’urGENTestimar, amb un nou temps ara de 3 hores. La peça se centrarà amb la pura essència del projecte artístic i científic, concebut com acció inaugural de Fira Tàrrega 2017 per escoltar el batec del cor, el de l’artista i el del públic. El batec de cada persona convida a afegir-se a un més ampli, a remoure consciències, a unir batecs en una acció comuna i compartida. L’acció començarà a les 18 hores amb una obertura de 15 minuts i continuarà durant 3 hores l’acció d’escoltar els batecs del cor. A les 20h serà el moment en que es farà una crida massiva a tota la ciutadania amb un missatge de no-violència.

L’acció comptarà amb la col·laboració del músic Xavi Lloses i Lídia Pujol.

18:00 acció d’inci amb Xavi Lloses i Ada Vilaró

20:00 crida massiva a tota la ciutadania per participar en un missatge de no-violència.

20:30 tancament amb la intervenció de Lidia Pujol i Xavi Lloses.

En paral·lel a l’espectacle UrGENT Estimar, es desenvoluparà l’acció urGENT relacionar-se . Des d’Open Systems de la Universitat de Barcelona, proposem als vianants de la Rambla de Poblenou participar en una investigació col·lectiva de ciència ciutadana. Veïns i Veïnes es posaran en relació plantejant-los diverses situacions quotidianes que els afecten col·lectivament. Plegats, matisaran i contraposaran interessos i inquietuds individuals mitjançant una tauleta digital. Les dades obtingudes ens aportaran a tots evidències i nous coneixements sobre la fortalesa del teixit social de Poblenou, en el marc de l’acció d’urGENTestimar.

COMPANYIA

Ada Vilaro. Directora i performer. Directora i creadora del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou (Barcelona) y del Festival Itineràncies (LLuçanès). Artista d’acció multidisciplinar que treballa entre l’espai públic, el site-specific i l’art comunitari.

Josep Perelló. Professor agregat al Departament de Física fonamental de la Universitat de Barcelona. Lidera OpenSystemsUB, un grup de recerca que planteja la participació ciutadana i les pràctiques artístiques com una manera diferent de fer ciència. Treballa en sistemes complexos, sobretot en àmbits socials i econòmics.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Ada Vilaró i Josep Perelló

Creació: Ada Vilaró, Josep Perelló, Paloma Orts

Direcció artística: Ada Vilaró

Direcció científica: Josep Perelló

Ajudant de direcció: Paloma Orts

Performer: Ada Vilaró

Composició musical: Xavi Lloses

Interpret: Lidia Pujol

Disseny de sensors: Daniel Prades i Josep Perelló

Coordinació equip científic: Mar Coromina

Producció administrativa: Imma Romero

Disseny de llums i so: Isma de los Mozos i Jordi Marcos

 

Una coproducció de FiraTàrrega, Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i OpenSystems de la Universitat de Barcelona.

Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Coopération bilatérale – Québec-Catalogne (CMQC).

|||::
Plaça de Prim