Rebota rebota y en tu cara explota

Rebota rebota y en tu cara explota2017-10-20T04:54:31+00:00

Durada: 50 minuts

Idioma: Català

Teatre / performance

SINOPSI

Les dones no “perdem” la vida, a les dones ens assassinen. Comencem a dir les coses pel seu nom. S’ha de perdre la por a paraules com assassinat, suïcidi, mort, acudit fàcil, merda seca, metàstasi, leucèmia, calvície, grassor, gra de pus, hemorroides, caca, asfíxia, menyspreu, avortament, eutanàsia, poligàmia, ventre de lloguer, adulteri, vòmit, moc sec, colonoscòpia i amor.

Parlar de la nostra passivitat, de l’acció de les gents petites que està canviant el món a poc a poc, de la nostra deixadesa, de l’esperança que ens queda, de l’amor, del desamor, del meu despotisme que ningú no coneix i uns quants pateixen, de la violència, de la meva violència, de la teva violència…

… ens hauria d’explotar la vida a la cara més sovint…

COMPANYIA

Agnès Mateus.

Curso paral·lelament la carrera de Periodisme i estudis de Teatre, fins que entro al món de la interpretació de la mà de Txiqui Berraondo i Manuel Lillo a Barcelona. Compagino estudis de teatre i dansa. Però l’any 1996 defineix la meva trajectòria: neix del Col·lectiu General Elèctrica. Formo part del nucli de creació de la General Elèctrica i hi treballo fins la seva dissolució, vuit anys més tard. Performer i artista multidisciplinar, treballo amb Juan Navarro, Roger Bernat, Rodrigo García i Simona Levi, amb els que continuo col·laborant en diversos projectes a l’actualitat.

Quim Tarrida.

Artista multidisciplinari d’estètica neopop però també amb un pes específic del llegat de l’art conceptual. S’inicià al camp del dibuix i del còmic a la dècada dels 80, creant el seu propi univers, el Món Subcutani. Al marge de la producció artística més vinculada al món de la performance i la música, realitza obra fotogràfica, videogràfica, pictòrica i escultòrica en la que estableix vincles amb l’univers de la infància perduda, fascinat per la joguina, tot allò orgànic, el còmic i la vivència d’un horror vacui al que acut constantment.

Tarrida treballa al límit que bascula entre el component lúdic del simulacre de la joguina infantil i l’artefacte bèl·lic, mostrant la dèbil frontera que separa una realitat de l’altra.

Als seus darrers temps, part del seu treball ha girat en torn a la música contemporània i l’acció sonora. En aquest sentit destaquen els concerts als que ha incorporat joguines electròniques musicals.  Paral·lelament ha desenvolupat la seva carrera com director d’art a agències de publicitat, estudis de disseny i comunicació interactiva.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i creació: Agnés Mateus i Quim Tarrida

Interpretació: Agnés Mateus, Pablo i col·laboradors.

Cap Tècnic i espai lumínic: Carles Borràs

Espai sonor i audiovisual: Quim Tarrida

Foto: Quim Tarrida.

Rebota Rebota és una coproducció del Festival TNT 2017, l’Antic Teatre i El Konvent (Berga).

Amb el suport de La Poderosa, la Nau Ivanow i Teatre La Massa (Vilassar de Dalt)

Agraïments especials a Gabriela Oyarzabal, Semolinika Tomic, Bcn Props, CUBE, Conrado, Martí Soler, la família Konvent, Maria Mateus, Carles Fígols, Elisenda Maret.

Ús de llum estroboscòpica.

|||::
Centre Moral i Cultural del Poblenou
Pujades 178, 08005 Barcelona