Extraños mares arden

Extraños mares arden2017-10-20T04:56:27+00:00

Durada: 90 minuts

Idioma: Castellà

Multidisciplinar

SINOPSI

Un documental en escena de Laida Azkona i Txalo Toloza-Fernández sobre neocolonialisme, barbàrie i cultura contemporània. Tres personatges, una dona i dos homes, transformen davant dels nostres ulls la sala d’un museu d’art contemporani en un tros del Desert d’Atacama. Mentre es mouen i creen veuen passar sobre els seus cossos la història del desert que han decidit habitar. El relat de com aquest tros del món ha estat bressol de riqueses i barbàries durant segles, de com ha estat explotada fins al cansament un cop i un altre, i de com aquesta història que neix en el més profund d’Atacama s’estén per tot el món de la mà de les grans fortunes que controlen l’art contemporani, la indústria armentística i les finances mundials. Són només ells tres al mig del no-res però no estan sols ja que tot el desert colpeja amb força sobre ells. El perquè hi ha gent que decideix muntar la seva llar en el lloc més inhòspit del planeta és el que hem vingut a llegir, veure i escoltar.

COMPANYIA

A mig camí entre la creació audiovisual, la performance i l’activisme Txalo Toloza Fernández ha optat per abraçar el segell d’inclassificable, sabent que en no situar-se sota una etiqueta clara es posa les coses encara més complicades. I de pas es dóna una excusa per fer el que vol sense gaire preocupació. Membre de la Sauna International, de la companyia de Roger Bernat i col·laborador habitual de la performer Sònia Gómez, aquest és el seu tercer treball de la mà de la coreògrafa navarresa Laida Azkona.

FITXA ARTÍSTICA

Pacífico #3. Extraños mares arden és un projecte escènic de Txalo Toloza-Fernández.

Posada en escena i dramatúrgia: Txalo Toloza-Fernández.

Coreografia: Laida Azkona Goñi

Intèrprets: Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fenández.

Banda sonora original i disseny d’espai sonor: Juan Cristóbal Saavedra.

Disseny espacial i creació audiovisual: MiPrimerDrop.

Disseny de llums: Ana Rovira.

Coordinació del procés d’investigació: Leonardo Gamboa Caneo.

Disseny de producció: Elclimamola.

Acompanyen el procés: Sònia Gómez , Marta Galán, Iñaki Álvarez y Gabino Rodriguez.

‘Extraños mares arden’ és un projecte produït per l’Antic Teatre y BelarGorria, en coproducció amb el Festival TNT, Festival BAD i Fundación para el desarrollo de la Cultura, las Artes y el Patrimonio FUNDECAP de Antofagasta (Chile).

Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Teatro Gayarre, NAVE, Centro de Creación, El Graner – Mercat de les Flors, AzalaEspazioa, La Caldera, L’Estruch, L’animal a l’esquena i Centre Cívic Barceloneta.

Txalo Toloza-Fernández forma part de La Sauna International, agència d’administració, distribució i producción d’arts vives.

|||::
Centre Cívic Can Felipa
Pallars 277, 08005 Barcelona