Extraños mares arden: El Asado

Extraños mares arden: El Asado2017-10-20T04:55:42+00:00

Durada: 120 minuts

Idioma: Castellà

Multidisciplinar

SINOPSI

Això que llegeixes és la història del naixement d’una manera de fer les coses, la història del naixement d’una manera de veure el món. La història de com, al desert més àrid del planeta, entre jaciments miners, pobles fantasmes, novel·les de l’oest i infinites derrotes, es van establir les bases de la totpoderosa indústria de l’art contemporani. Encara recordes l’olor de pastís i de dulce de leche de la casa dels teus avis? I la de falafel del restaurant libanès on et van deixar per última vegada?. I l’olor de tlacoyo, frijoles i requesón del teu últim viatge en autocar entre DF i Oaxaca?. Poques eines són tan eficaces per activar la memòria com ho és el menjar, el gust de, l’olor de … Si això és així, de ben segur que una de les primeres pràctiques documentals va consistir en seure a taula en comunitat i escoltar el que ens havíem d’explicar. I si per escoltar el relat de la nostra història familiar us permetéssiu creuar la porta de casa nostra per menjar amb nosaltres…Taula, estovalles i memòria. El dispositiu de la versió Asado desenvolupa un relat documental sobre el desenvolupament del capitalisme de les primeres dècades del segle XX a Llatinoamèrica mentre públic i performers comparteixen un dinar familiar típic, senzill i saborós.

COMPANYIA

A mig camí entre la creació audiovisual, la performance i l’activisme Txalo Toloza Fernández ha optat per abraçar el segell d’inclassificable, sabent que en no situar-se sota una etiqueta clara es posa les coses encara més complicades. I de pas es dóna una excusa per fer el que vol sense gaire preocupació. Membre de la Sauna International, de la companyia de Roger Bernat i col·laborador habitual de la performer Sònia Gómez, aquest és el seu tercer treball de la mà de la coreògrafa navarresa Laida Azkona.

FITXA ARTÍSTICA

Pacífico #3. Extraños mares arden és un projecte escènic de Txalo Toloza-Fernández.

Posada en escena i dramatúrgia: Txalo Toloza-Fernández.

Coreografia: Laida Azkona Goñi

Intèrprets: Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fenández.

Banda sonora original i disseny d’espai sonor: Juan Cristóbal Saavedra.

Disseny espacial i creació audiovisual: MiPrimerDrop.

Disseny de llums: Ana Rovira.

Coordinació del procés d’investigació: Leonardo Gamboa Caneo.

Disseny de producció: Elclimamola.

Acompanyen el procés: Sònia Gómez , Marta Galán, Iñaki Álvarez y Gabino Rodriguez.

‘Extraños mares arden’ és un projecte produït per l’Antic Teatre y BelarGorria, en coproducció amb el Festival TNT, Festival BAD i Fundación para el desarrollo de la Cultura, las Artes y el Patrimonio FUNDECAP de Antofagasta (Chile).

Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Teatro Gayarre, NAVE, Centro de Creación, El Graner – Mercat de les Flors, AzalaEspazioa, La Caldera, L’Estruch, L’animal a l’esquena i Centre Cívic Barceloneta.

Txalo Toloza-Fernández forma part de La Sauna International, agència d’administració, distribució i producción d’arts vives.

|||::
Plaça de Can Ricart
Emilia Coranty, 16, 08018 Barcelona